جامخانه
در مورد جامخانه بررسی زمین شناسان معین می کند که این روستا روی رسوبات نئوژن بالایی از جنس مارن صیقلی و آهک و همچنین کنگلومرا وافق های ماسه های سنگی که احتمالا در زیر آنها سنگ های میوسن بالا از جنس مارن، ماسه سنگ، آهک وزیر رسوبات میوسن به احتمال زیاد آهک های ضخیم لایه و توده ای پوراسیک بالایی قرار گرفته است.
نوع خاک اراضی جامخانه را می توان به سه نوع تقسیم کرد:
۱- خاک درجه یک (زرد) در قسمت شمال و شرق جامخانه (جامخانه دشت و ازارک).
۲- خاک درجه دو(سفید)که دربر گیرنده قسمت غرب روستا.
۳- خاک درجه سه(سیاه) شامل اراضی جنوب شرق و جنوب روستا می باشد .
از طایفه های پر جمعیت روستا : بازاری ، باقری ، بابایی ، رسولی ، خائفی ، شمسی ، عبادی را می توان نام برد از شماعزیزان تقاضا می شود اگر درباره سوابق و طایفه تان و چگونگی سکونت آنان در روستا جامخانه مدارک و سندی در اختیار دارید به سایت jamkhane.ir ارسال فرمایید تا با ذکر نامتان درج گردد.
تعیین جهات و حدود مناطق توسعه روستای جامخانه در طی چند سال گذشته روستای جامخانه در بخش شمالی و غرب آن توسعه مناسبی نیافته است که دلیل گسترش فضاهای مسکونی آن امکانات آبرسانی و هموار بودن زمین و نزدیکی به خدماتی و آموزشی می باشد .
گرایش به ساخت فضاهای مسکونی در اطراف جاده اصلی بقدری زیاد است که تا چند سال آینده جامخانه را به اسرم وصل می کند و در آینده ای نه چندان دور به جاده اصلی ساری _ گرگان نیز خواهد رسید و شکل روستا بصورت یک نوار ۵تا ۶کیلومتری خواهد شد و در آن صورت استفاده از خدمات داخل روستا مشکل خواهد بود .
وضغیت راه روستا:
راه اصلی روستا که از وسط محل می گذرد و به جاده ی ساری_گرگان وصل می شود. در دوران گذشته نقش مهمی در وضعیت اقتصادی و اجتماعی روستا داشته است. جاده ی ساری _گرگان که در سال ۱۰۳۱ ه.ق به فرمان شاه عباس کبیر احداث شده بود و ازشمال روستای جامخانه گذر می کرد و به نقل از پیران در این قسمت ماموران دولتی افرادی را که به ساری و استر آباد (گرگان) رفت و آمد می کردند ، کنترل می کردند.
البته به نقل از کتب قدیمی و شاهنامه ی فردوسی بزرگ راه معروف و تاریخی ابریشم از شمال این روستا عبور می کرده است که فردوسی حماسه سرای بزرگ ایران باستان اشاره به این جاده دارد که ، ازشهر ساری عبور می کند.
این جاده به جاده ی شاه عباس یا عباس آباد معروف است و تا زمان رضا خان مورد استفاده قرار می گرفت.تا اینکه در دوره ی محمد رضا شاه پهلوی به صورت آسفالته و استاندارد و بین المللی در آمد و نقش مهمی در حمل و نقل کشور ایران و آسیای میانه دارد .
جاده ی اصلی این روستا با مشکلات زیاد و فراوانی سر انجام در سال ۱۳۷۵ به پایان رسیده بود . کوچه ها و خیابان ها به خاطر سهولت در کار کشاورزی و عبور تراکتور ها عرض مناسبی دارند.
در قسمت شرق و غرب این روستا راه های فرعی کشیده شده که روستا را احاطه کرده اند و به زمین های کشاورزی وصل می شوند .
چشمه عباس اباد جامخانه از دیگر جاذبه های این روستا میباشد که استراحتگاه خوبی برای اهالی این روستا و دیگر مهمانان اطراف این روستا است چشمه ای که سالیان سال آب مورد نیاز کل روستا را تامین میکرد و حالا تبدیل به پارک جنگلی شد که بازدیدکنندگان خوبی هم دارد.
منتظر حضور گرمتان در این روستا هستیم
نظرات شما عزیزان: